Ориз със зелен боб

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Неочаквано добра комбинация. 

  1. Измийте ориза и го изсипете в подходящ съд за печене - тава или глинен гювеч.

  2. Нарежете на дребно моркова, лука и магданоза и ги добавете към ориза.

  3. Изсипете зеления боб и доматеното пюре.

  4. Овкусете със сол и червен пипер.

  5. Залейте с вода, която трябва да покрива продуктите. Разбъркайте. Добавете и олиото.

  6. Печете на 250 градуса до готовност на ориза. Докато печете разбъркайте 2-3 пъти. Ако се наложи, добавете още малко вода.

  7. По-желание: готовото ястие може да поръсите с млян черен пипер и (или) със ситно нарязан пресен магданоз.

Виж още