Палачинковата торта

Собствена снимка

Вкусна, лесна и бърза торта от палачинки, крем и сладко. 

  1. Брашното, водата и квасът се разбъркват добре и получената смес, която прилича на гъста боза, се оставя на стайна темепратура (около 20 градуса) за около 6 часа. През това време бактериите в кваса ще си хапнат хубаво и по сместта ще видите множество балончета. Това е точният момент за добавяне на двете яйца, джинджифил на прах и евентуално на още малко вода. Забележка: Бялото брашно може да замените с брашно от ръж или лимец, а ако нямате квас да ползвате бакпулвер или малко сода в лимон.

  2. В тиган с незалепващо покритие палачинките се пекат без мазнина. Правя ги по-малки и по-дебели, така че лесно се обръщат и не залепват.

  3. Най-бързият крем, който ми хрумна за палачинковата торта, беше от банан, кокосови стърготини и кокосово масло. Не записах съотношенията Пасирах на бързо трите съставки до получаване на хомогенна смес. Между палачинките слагах и по 1 ч.л. домашно сладко от боровинки. Кафявата захар в него беше единствената захар, която използвахме за тортата.

Виж още