Пандишпаново руло със сметана и ягоди

собствена снимка

Нарежете на парчета и се насладете на приятния вкус

  1. Намажете тавата за печене с олиото и застелете дъното й с пергаментова хартия. Леко поръсете с пудра захар и с брашно. (използвах тава с размери 18х30 см).

  2. В купа над тенджера с къкреща вода разбийте яйцата, 50 г пудра захар и ванилията, докато сместа се сгъсти. 

  3. Пресейте брашното със солта и го добавете към сместа. Накрая изсипете цялата смес в тавата. Заравнете повърхността и печете около 15 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна. 

  4. След като блатът е изстинал напълно, поръсете един лист пергаментова хартия с пудра захар. Освободете от тавата краищата на блата с нож и го обърнете върху приготвения лист. 

  5. Отрежете с ножица твърдите ръбове, като режете едновременно хартията и блата. След това обелете залепената хартия.

  6. Намажете блата със заквасената сметана, която предварително сте смесили с 2 с.л. пудра захар. Подредете и тънко нарязани парчета ягоди. Оставете ненамазана ивица от 4 см откъм двете къси страни на блата. 

  7. С помощта на хартия навийте намазания блат откъм едната къса страна с ненамазана ивица. 

  8. Намажете отгоре с остатъка от заквасената сметана, поръсете с пудра захар, декорирайте с парчета ягоди и поднесете. 

Виж още