Паста "Болонезе", запечена на фурна

собствена снимка

Прекрасна идея за поднасянето на паста

  1. В тенджера на висока температура разбъркайте каймата с 3 ч.ч. вода. Когато водата заври, добавете нарязаните на малки парчета морков и лук, както и кимиона, черния пипер и солта. Намалете котлона и оставете зеленчуците да омекнат около 15 минути.

  2. Добавете доматите и босилека, отново включете на висока температура и гответе 10 минути. 

  3. След като сместа е готова, изключете котлона и я оставете да изстива.

  4. В това време сварете фусилите според указанието на опаковката. 

  5. След като пастата е готова, я прехвърлете в тава за печене и към нея добавете смеската с кайма.

  6. Печете в предварително загрята фурна около 25 минути. Преди да изключите, поръсете с настъргания кашкавал. 

  7. Сервирайте като по желание може да гарнирате с настърган пармезан. 

Виж още