Печен маринован лаврак с ароматни билки

Рецепта: Kulinaria.net. Снимкa: Nina Todorova Photography

Aпетитен и ароматен печен лаврак на фурнa.

  1. Почистваме и измиваме рибата и я срязваме през 3 см до костта (и от двете страни). Посоляваме добре и добавяме черния пипер.

  2. Останалите съставки за марината смесваме и разбъркваме добре в купичка.

  3. Мариноваме рибата и я увиваме в прозрачно фолио.

  4. Завиваме я (като бонбон) и я остaвяме за един час.

  5. След това, на дъното на правоъгълна тава, поставяме хартия за печене.

  6. Отгоре поставяме нарязания лук.

  7. Посоляваме го (по желание може да добавим и малко черен пипер.) Отстраняваме фолиото от рибата и я поставяме в тавата върху лука.

  8. Поставяме рибата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем около 30 минути. След това обръщаме рибата от другата страна (завъртаме я) и печем още 10 минути (или до зачервяване).

  9. Рецепта: Kulinaria.net. Снимкa: Nina Todorova Photography

Виж още