Печени картофи, нахут, киноа и авокадо

Снимка: jaroflemons.com

Вкусно ястие без месо

  1. Загрейте фурната до 200 градуса.

  2. Покрийте тава с хартия за печене. Нарежете картофите и ги поставете върху едната половина от тавата. Поръсете ги с кокосово масло и с 1 чаена лъжичка куркума. Добавете сол и черен пипер на вкус.

  3. Запечете картофите за 5 минути, като в това време изплаквате нахута от кутията.

  4. Поставете нахубата в купа, добавете червения пипер и разбъркайте. Разпределете го върху другата половина от тавата и печете заедно с картофите около 20 минути (или докато картофите се приготвят по вкуса ви).

  5. Сварете киноата в 1/2 чаша вода. След като е готова, добавете 1 ч.л. куркума, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и оставете да се охлади.

  6. Измийте листата от къдравото зеле, нарежете ги и ги подредете в 4 купички и ги поръсете леко със зехтин.

  7. Разпределете и нарязаното на парчета авокадо в 4-те купички.

  8. Във всяка купа добавете киноа, запечените нахут и картофи и сервирайте.

Виж още