Печени картофи, нахут, киноа и авокадо

Вкусно ястие без месо
-
Загрейте фурната до 200 градуса.
-
Покрийте тава с хартия за печене. Нарежете картофите и ги поставете върху едната половина от тавата. Поръсете ги с кокосово масло и с 1 чаена лъжичка куркума. Добавете сол и черен пипер на вкус.
-
Запечете картофите за 5 минути, като в това време изплаквате нахута от кутията.
-
Поставете нахубата в купа, добавете червения пипер и разбъркайте. Разпределете го върху другата половина от тавата и печете заедно с картофите около 20 минути (или докато картофите се приготвят по вкуса ви).
-
Сварете киноата в 1/2 чаша вода. След като е готова, добавете 1 ч.л. куркума, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и оставете да се охлади.
-
Измийте листата от къдравото зеле, нарежете ги и ги подредете в 4 купички и ги поръсете леко със зехтин.
-
Разпределете и нарязаното на парчета авокадо в 4-те купички.
-
Във всяка купа добавете киноа, запечените нахут и картофи и сервирайте.