Печени картофи, пълнени със смес от броколи и чедър

Снимка: budgetbytes.com

Вкусно ястие, което си струва да опитате

  1. Нарежете измитото броколи на малки парченца и ги оставете настрани.

  2. Измийте и подсушете картофите и ги надупчете ги с вилица. След това ги намажете с малко зехтин, поръсете със сол и ги поставете върху хартия за печене в тава в предварително загрята фурна. Печете в продължение на 45-60 минути или докато се приготвят по вкуса ви.

  3. Към края на времето за печене на картофите, пригответе соса - в тенджера на средна температура разтопете маслото, след това добавете брашното и непрекъснато разбърквайте в продължение на няколко минути. 

  4. Добавете прясното мляко, разбъркайте и оставете да кипне. След това намалете котлона на ниска температура, добавете сол и чесън на прах и разбъркайте.

  5. Добавете част от настъргания чедър към соса и разбърквайте докато се разтопи напълно. След това добавете и останалата част. След като целият чедър се разтопи в соса, добавете малките парчета броколи. Оставете на ниска температура, като често разбърквате.

  6. Когато картофите се изпекат, внимателно направете разрез по средата, без да ги разполовявате. С помощта на вилица "намачкайте" част от вътрешността и отгоре залейте със соса от сирене и броколи. 

  7. Ако желаете, гарнирайте с допълнително настърган чедър.

  8. Снимка: budgetbytes.com

Виж още