Печени картофи с яйца и шунка

mantitlement.com

Едно вкусно хапване, подходящо както за обяд, така и за вечеря. А най-добре през уикенда, когато не бързаме...

  1. Разрежете на две равни части всеки картоф и без да ги белите ги наредете в тава с малко вода на дъното. Поставете ги с разрязаната част надолу. Нека фурната е предварително загрята на 180 градуса, печете около 40 минути, като проверявате с клечка или вилица степента на изпичане.

  2. След като ги извадите, издълбайте част от вътрешността, поставете малко парченце масло във всяка половина, добавете сол и черен пипер.

  3. Върху всяка издълбана половина счупете по едно яйце, отгоре поставете шунката, нарязана на ситни кубчета, настъргано сирене, пресен лук и поръсете с любимите си подправки.

  4. Сложете отново картофите в предварително загрята фурна за около 10-15 минути или докато яйцата се приготвят според вкуса ви.

Виж още