Пилешка супа с булгур

Снимка: Ваня Асенова / MyFood.bg

Една различна рецепта за пилешка супа, в която фидето е заместено с булгур

  1. Измийте пилето и го поставете в тенджера под налягане на висока температура. Сипете вода, която да покрие месото. Когато водата заври, отстранете появилата се пяна, добавете нарязаните зеленчуци и подправките. Намалете котлона на ниска температура, затворете тенджерата и варете около 30 минути. 

  2. Изключете котлона, махнете тенджерата от него и изчакайте 10 минути. Отворете капака, извадете пилето и в бульона добавете булгура. Гответе в продължение на 5 минути, без да затваряте тенджерата. 

  3. Обезкостете месото и при поднасяне нарежете част от пилето в купата със супа. 

Виж още