Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg
Пилешки дробчета с домати

Бързи, лесни, вкусни и сочни дробчета на фурна.
-
По-желание: накиснете поне за час дробчетата във вода с 2-3 с.л. домашен (био) ябълков оцет. Оцетът извлича кръвта и токсините. Изхвърлете водата.
-
По желание: сварете дробчетата до готовност. Изхвърлете водата.
-
Изсипете пилешките дробчета в подходящ съд за печене.
-
Нарежете доматите и лука в желаната от вас големина и ги добавете към дробчетата.
-
Изсипете и доматения сос. Овкусете със сол. Добавете и 1/2 ч.ч. вода. Разбъркайте.
-
Отгоре сложете маслото. Дробчетата са сухи, затова по желание може да сложите малко повече масло.
-
Печете на 250 градуса до готовност. Докато печете може да разбъркате 1-2 пъти.
-
Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg
-
Извадете от фурната и поръсете с нарязания пресен магданоз.
-
Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg