Пилешки дробчета с домати

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Бързи, лесни, вкусни и сочни дробчета на фурна. 

  1. По-желание: накиснете поне за час дробчетата във вода с 2-3 с.л. домашен (био) ябълков оцет. Оцетът извлича кръвта и токсините. Изхвърлете водата. 

  2. По желание: сварете дробчетата до готовност. Изхвърлете водата.

  3. Изсипете пилешките дробчета в подходящ съд за печене.

  4. Нарежете доматите и лука в желаната от вас големина и ги добавете към дробчетата.

  5. Изсипете и доматения сос. Овкусете със сол. Добавете и 1/2 ч.ч. вода. Разбъркайте.

  6. Отгоре сложете маслото. Дробчетата са сухи, затова по желание може да сложите малко повече масло. 

  7. Печете на 250 градуса до готовност. Докато печете може да разбъркате 1-2 пъти.

  8. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  9. Извадете от фурната и поръсете с нарязания пресен магданоз. 

  10. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Виж още