Пилешки гърди с ориз и подправки

Снимка: lecremedelacrumb.com

Лесна рецепта за вкусно ястие

  1. Овкусете пилешките гърди със сол, черен пипер и други подправки от двете страни. 

  2. Разтопете маслото на средна температура в голям тиган. 

  3. Поставете месото в сгорещеното масло и гответе 1-2 минути от всяка страна. (на този етап пилето не трябва да бъде напълно готово за консумация.) Прехвърлете го в чиния. 

  4. В същия тиган добавете ориза, пилешкия бульон, сока от един лимон и подправки по избор. Най-отгоре поставете пилето, сложете капак върху тигана и гответе на средно-ниска температура за 20-25 минути, докато течността се абсорбира.

  5. Сервирайте докато е топло, като гарнирате с пресен магданоз или кориандър.

Виж още