пилешки гърди в балсамов сос

ароматно сочно пилешко със гъбен балсамов сос

  1. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в голям незалепващ тиган на средно висока температура. Овкусете пилешките гърди с черен пипер и сол и ги запечете от 2 страни. Извадетето пилето и го оставете под капак да си почива. В същия тиган сложете още малко мазнина ако е необходимо и добавете лука и гъбите , когато лука стане прозрачен , а гъбите омекнат, добавете мащерката, сол и пипер. Гответе още 2-3 мин. и добавете бульон. Разбъркайте, след това добавете балсамикото и разбъркайте. Прибавете и млякото и увеличете температурата до средно висока.Гответе соса доакто заври, след което намалете температурата до ниска и оставете да къкру докато се сгъсти соса Около 3-4 мин, върнете пилето в тигана и оставете да къкри , след като е готово по желание наръсете с магданоз.

Виж още