Пилешки гърди върху лимонено-чеснова паста

Снимка: kitchennostalgia.com

Прекрасна комбинация от пилешко месо и паста

  1. Вземете три купи - в едната поставете настъргания пармезан, във втората - разбитото яйце със сухия магданоз, а в третата - галетата.

  2. Овкусете пилешкото месо със сол и черен пипер, след което го оваляйте от двете страни последователно в пармезана, яйцето и галетата. 

  3. Сгорещете зехтина в тиган, сложете пилешките гърди и пържете на по-слаб огън до златисто. 

  4. В тенджера с осолена вода сварете пастата за 8-10 минути. Запазете 1/2 ч.ч. от водата, в която сте варили спагетите. 

  5. В отделен тиган сложете сока от 1 лимон, смлените скилидки чесън, кората от половин лимон, щипка сол и щипка черен пипер. Разбъркайте и оставете сместа на котлона за 2-3 минути. 

  6. Към този сос добавете разтопеното масло и разбъркайте. Прибавете и течната сметана, както и запазената вода от варенето на пастата.

  7. Смесете соса и изцедената паста и разбъркайте. Прехвърлете в чиния или купа.

  8. Отгоре поставете готовите пилешки гърди и сервирайте.

Виж още