Пилешки крокети с къри и горчица

собствена снимка

Вкусно и засищащо ястие, което си заслужава да опитате. 

  1. Пилето се сварява в подсолена вода в тенджера под налягане. Когато водата кипне, добавете 1 глава лук, 1 нарязан морков, парче целина, подправки. Затворете капака и намалете котлона на нисък огън (варете около 30 минути).

  2. След като свареното пиле изстине, от него се отделя половината бяло месо. 

  3. Бялото месо се накълцва на ситно (най-добре става с ножица за пилешко месо). Към него се добавят разбитите яйца и подправките. 

  4. От сместа се отделя една пълна супена лъжица и се поставя в силно загрятото олио. От едната страна се пържи около 2 минути, след което се обръща и от другата. 

  5. Сервирайте с гарнитура по желание. Аз избрах сурови карфиол, морков и червено цвекло, нарязани в чопър. 

Виж още