Пилешки късчета със зеленчуци, мед и соев сос

Снимка: dinneratthezoo.com

Свежа комбинация от пилешко месо, броколи и моркови

  1. Загрейте 1/2 с.л. зехтин в голям тиган на средна температура.

  2. Добавете броколите и морковите и гответе за около 4 минути или докато зеленчуците омекнат. Извадете зеленчуците от тигана и ги оставете настрани, като ги покриете.

  3. Почистете тигана с хартия и включете на висока температура. Добавете 1 с.л. зехтин. 

  4. Нарежете пилешкото месо на малки късчета, овкусете го със сол и черен пипер. Поставете ги в нагорещения тиган и гответе за 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяво.

  5. Добавете нарязаните скилидки чесън в тигана и гответе още 30 секунди.

  6. Върнете зеленчуците обратно в тигана и гответе още 2 минути.

  7. В купа разбъркайте заедно пилешкия бульон, соевия сос и меда.

  8. Изсипете сместа върху пилето и зеленчуците и готвене още 1 минута.

  9. Сервирайте веднага.

Виж още