Пилешко месо на фурна с моцарела и чери домати

Снимка: lifemadesimplebakes.com

Вкусно ястие, което лесно може да направите вкъщи

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.

  2. В малка купа комбинирайте чесъна на прах, червения пипер, лютия червен пипер, солта и черния пипер. Оваляйте пилешките гърди от двете страни в сместа.

  3. Загрейте тиган на средно висока температура и добавете зехтина. Когато се сгорещи, добавете пилето и го гответе до златисто кафяво от двете му страни, около 3 минути на страна.

  4. Прехвърлете месото в предварително загрята фурна и го запечете, около 20 минути. 

  5. След като го извадите от фурната, отгоре поставете моцарелата и го върнете във фурната за 2-3 минути. 

  6. Извадете го отново и върху него поставете нарязаните наполовина чери домати и босилека. Сервирайте топло.

Виж още