Пълнен хляб с кашкавал и колбас

handimania.com

Вкусна, лесна и бърза рецепта за предястие, което ще ви отсрами и пред най-претенциозните гости

  1. Поставете хляба върху фолио, което трябва да е достатъчно голямо, за да го увие целия.

  2. Нарежете хляба вертикално и хоризонтално, за да се получат кучета (около 2х2 см.). При рязането трябва да се внимава дъното на хляба да остане непокътнато.

  3. Запълнете с кашкавал всички вертикални и хоризонтални процепи на хляба. Кашкавалът може да замените с друго твърдо сирене или да направите смесица от няколко вида. Ако правите смес от сирена, първо ги омешайте в купа. Същата процедура повтаряте и с колбаса. В плънката може да добавите всичко, което намерите в хладилника – гъби, маслини и пр.

  4. Изливате върху хляба разтопеното масло.

  5. Увивате хляба във фолиото и го поставете във предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Печете около 20 минути. Отвивате хляба от фолиото и печете още около 10 минути до получаването на хрупкава коричка.

  6. Сервирате хляба топъл с червено или бяло вино. Отгоре може да го поръсите с червен пипер и/или пресен лук.

Виж още