пълнени чушки с кайма и карфиол

Край на скучните пълнени чушки, карфиол вместо ориз , защо не ?

  1. Изчистете чушките от семки и ги разпорете през средата  да стане като лодчици. Нарежете лука и моркова на ситно .Карфиола в блендер го смелете на трохи. Задушете лука и моркова в тиган със зехтин ( може да замените и със свинска мас), след това добавете каймата  и 2-3 с.л. бульон и като стане на трохи и сива довабете карфиола и подправките заедно с домати и пак 2-3 с.л. бульон( използвах от буркан, може да го замените и с резен глава от целина)захлупете с капак да се задуши карфиола. Наредете чушките в тавичка и ги напълнете със готовата смес на всяка чушка сложете отгоре 1-2 парченца тънки  картофчета , за да не загори плънката. Добавете и останалия бульон в тавата и ако е необходимо и малко вода. Печете на 180 гр. до готовност на чушките около 30 мин. 

Виж още