Прекрасен десерт с круши, маскарпоне и бишкоти

Снимка: pixabay.com / ponce_photography

По спомени от детството приготвяме десерт, който днес кулинарите наричат "фалшиво тирамису", а бабите ни - кремче с круши и шоколад. Както и да го наричате, просто го опитайте!

  1. Обелете крушите и ги разрежете на две по дължина, като почистите семките. Сложете ги в тавичка и поръсете със захарта, ванилията и сока от 1 лимон. Включете фурната на 200 градуса и печете, докато почервенеят и омекнат. Докато са още топли, но не горещи, разрежете на малки парченца. 

  2. Разтопете шоколадите на водна баня. Отделете яйчните белтъци от жълтъците, разбийте жълтъците със сиренето и добавете към тази смес течния шоколад.

  3. Разбийте белтъците на сняг и към тях добавете постепенно предишната смес, като не спирате да бъркате.

  4. В чаши или купички редете по няколко парченца печени круши, няколко парченца натрошени бишкоти, после шоколадовата смес после пак круши, бишкоти и завършете с шоколад.

  5. Преди да сервирате, охладете десерта за няколко часа.

  6. Източник: missis.bg

Виж още