Прясна коприва с ориз и чиа

Снимка: Ваня Асенова / MyFood.bg

Здравословна и вкусна супа с млада коприва

  1. Предварително накиснете семената от чиа поне за 2 часа.

  2. Запарете копривата във вряла вода за 30 минути. След това добре я измийте на течаща вода. 

  3. В тенджера под налягане загрейте зехтина, сложете нарязаната на дребно коприва, нарязания лук, джоджена и солта. Разбъркайте.

  4. След около 5 минути добавете ориза и 1,7 л вряла вода, затворете тенджерата, намалете на ниска температура и гответе 15-20 минути. 

  5. Когато супата е готова, добавете накиснатата чиа и сервираейте. Гарнирайте с натрошено сирене и кисело мляко.

Виж още