Пърженица с лук, сирене и яйца

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Тази пърженица с лук, сирене и яйца е изключително популярна в Пиринска Македония, особено в района около Благоевград.

  1. Обелете лука и го нарежете. Изсипете нарязания лук в по-голям тиган, в който вече сте изсипали олиото. Сложете тигана на котлона и започнете да пържите на силен огън.

  2. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  3. След около 5 минути намалете котлона на средна температура и продължете да пържите като през цялото време бъркате, за да може лукът да омекне и да стане златист, а не да загори. 

  4. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  5. Когато лукът стане напълно готов, изсипете сиренето (или изварата). Разбъркайте и продължете да пържите около 2-3 минути. 

  6. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  7. Изсипете и яйцата, които предварително сте разбили. Пържите още 3-4 минути.

  8. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  9. Разпределете порциите в отделни чинии и поръсете с червен пипер.

  10. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Виж още