Пържоли по испански

pixabay.com/saritjokro

Екзотична рецепта, в която има свинско, бяло вино, шоколад и още нещо. 

  1. Посолете и запечете на скара свинските вратни пържоли. Ако нямате скара, може да ги запържите в тиган.

  2. В тенджера сгорещете свинската мас. Прибавете лука и гъбите. Овкусете със сол, черен пипер и канела и оставете да се задушат. 

  3. Когато лукът и гъбите омекнат, добавете бялото вино, чесъна, бадемите, магданоза и зехтина. 

  4. След като сосът заври, добавете запечените пържоли. Залейте ги с бульона, поръсете с какао. (Какаото може да замените с настърган кухненски шоколад.) Захлупете и оставете пържолите да се задушат.

  5. Готовите пържоли сервирате с гарнитура по избори.

Виж още