Пуешко месо със сини сливи

Снимка: Ваня Асенова / MyFood.bg

Интересно предложение за приготвяне на пуешко месо

  1. Накиснете сините сливи във вода за 30 минути.

  2. Нарежете пуешкото месо  на малки парчета.

  3. В тенджера под налягане сложете 3 с.л. зехтин , добавете пуешкото и вода на равнището на месото. Гответе в продължение на 30 минути на ниска температура.

  4. В отделна тенджера сложете останалите 3 с.л. зехтин, нарязания на едро лук и нарязания морков. Задушете ги за няколко минути и добавете сините сливи заедно с водата, в която сте ги накиснали преди това. Гответе около 30 минути на слаб огън. 

  5. Към задушените зеленчуци добавете отцеденото от соса пуешкото месо. Добевете червените боровинки и брашното, разбито с малко вода, за да се сгъсти. Разбъркайте и сервирайте. 

Виж още