Пунш с ром

Снимка: James Ransom/food52.com

Това е базисна рецепта, която може да промените според личния си вкус и предпочитания.

  1. Във все още топлия чай сложете захарта. Разбъркайте добре, за да се стопи захарта напълно.

  2. След като чаят напълно изстине, прибавете рома и лимоновия сок. Разбъркайте добре. Сервирате с резенче лимон (лайм). 

  3. Към базисния пунш с ром може да добавите подправи по ваш вкус. Например: 2 канелени пръчици, 8 зърна черен пипер, 4 изсушени пъпки от карамфил, 1 звездичка анасон, 4 шушулки кардамон, 2 зърна бахар. Има три начина да добавите подправките в пунша: може да ги сварите с чая, който трябва да прецедите преди да добавите захарта; да настържете подправите във всяка чаша при сервирането; или да оставите гостите сами да си добавят желаниете от тях подправки.

Виж още