Ризото с шунка, чедър и царевица

Снимка: countryliving.com

Прекрасно ястие, подходящо както за обяд, така и за вечеря

  1. Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура. Добавете нарязаните на ситно лук и чесън и гответе докато омекнат, около 2 минути. Често разбърквайте. 

  2. Добавете ориза и гответе около 4 минути, като често разбърквате. Сипете виното и оставете течността да се абсорбира (около 2 минути). Подправете със сол и черен пипер.

  3. Добавете 1 чаена чаша бульон и гответе около 5 минути, като често разбърквате. Повторете същото нещо с още 2 чаши бульон. Накрая добавете последната чаша бульон и царевицата, разбърквайте и гответе в продължение на 5-7 минути. 

  4. Добавете и нарязаната шунка, разбъркайте и гответе още 2 минути. 

  5. Отстранете ястието от котлона, добавете настъргания чедър и го оставете да се разтопи. 

  6. Гарнирайте с див лук, подправете при необходимост със сол и черен пипер и сервирайте топло.

  7. * Важно е да не забравяте да разбърквате всеки път при добавянето на различните течности.

Виж още