Ризото със зеленчуци и пармезан

Снимка: wallflowerkitchen.com

Вкусно предложение за ризото без месо

  1. Загрейте фурната на 180°C и сложете 1 с.л. зехтин в тава за печене.

  2. Нарежете чери доматите, чушките и тиквичката на малки парчета. Добавете сол и черен пипер, разбъркайте ги и ги разстелете в тавата. Печете около 30 минути.

  3. Сложете 1 с.л. зехтин в голям тиган на средна температура. В него задушете нарязания на кубчета лук за няколко минути. След това добавете смляните скилидки чесън и гответе още една минута.

  4. Добавете ориза и балсамовия оцет, разбъркайте. След около 30 секунди изсипете доматения сос и 1 чаша зеленчуков бульон. След като течността се абсорбира, добавете и втората чаша бульон.

  5. След 20 минути добавете сушените домати и печените зеленчуци. Разбъркайте и гответе още 5 минути. 

  6. Махнете от котлона и добавете босилек, сол, черен пипер.

Виж още