Собствена снимка
Ръжени палачинки с квас

Този път обаче нямах друго брашно, освен ръжено. Но пък имах квас от боза. И реших да опитам да направя ръжени палачинки с квас.
-
Брашното, водата и квасът се разбъркват добре и получената смес, която прилича на гъста боза, се оставя на стайна темепратура (около 20 градуса) за около 6 часа. През това време бактериите в кваса ще си хапнат хубаво и по сместта ще видите множество балончета. Това е точният момент за добавяне на двете яйца и евентуално на още малко вода.
-
В тиган с незалепващо покритие палачинките се пекат без мазнина. Правя ги по-малки и по-дебели, така че лесно се обръщат и не залепват. Когато крайчетата на палачинката започнат леко да се къдрят на горе, време е за обръщане.
-
Гарнирате с любимото си сладко, шоколад или мед.