Салата с аспержи и пържено яйце

Yael Malka/BuzzFeed

Рецепта за вкусна и здравословна салата, съдържаща само 395 калории.

  1. Отрежете около 3 см от долния край на аспержите, за да се отървете от коренната част.

  2. Yael Malka/BuzzFeed

  3. С помощта на белачка за зеленчуци "обръснете" аспержите на тънки ленти. От 8 стъбла трябва да получите около една чаена чаша.

  4. Yael Malka/BuzzFeed

  5. В незалепващ тиган сложете 2 с.л. зехтин. Добавете ситно нарязания лук и запържете на средно висока температура докато лукът леко омекне. Прибавете панделките от аспержи, овкусете с черен пипер и сол и задушете за 3-4 минути. Аспержите трябва да станат ал денте - да са хрупкави, а не меки

  6. Yael Malka/BuzzFeed

  7. Изсипете съдържанието на тигана в купа. Добавете руколата, нарязания домат, сиренето фета, магданоза, овкусете с лимонов сок и разбъркайте. В тигана изпържете двете яйца на очи. Поръсете ги с черен пипер и ги сложете най-отгоре на салатата. 

  8. Yael Malka/BuzzFeed

Виж още