Салата с киноа, зеленчуци и моцарела

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Балансирана и богата салата, в която има всичко за едно полезно хранене. 

  1. Измийте добре киноата и я сварете във вода в съотношение 1 към 2. Киноата става бързо - след като заври, оставете да къкри на среден огън около 10-15 минути. Ако е останало малко вода, не я изхвърляйте - киноата ще я поеме.

  2. Нарежете печените чушки, доматите, краставицата и пресния лук в желаната от вас големина и форма. Двете печени чушки може да замените с една сурова зелена или червена чушка. Пресният лук също може да смените с 1/2 глава зрял (червен) лук.

  3. Изсипете нарязаните зеленчуци в подходяща голяма купа. Добавете киноата и маслините. Разбъркайте. 

  4. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  5. В чаша или бурканче с капаче сложете зехтина, лимонения сок, меда и горчицата. Разбъркайте добре, за да получите еднородна смес. С готовия дресинг овкусете салатата. Добавете и сол на вкус. 

  6. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  7. Отгоре завършете салатата с нарязаната моцарела и варените яйца. Моцарелата може да замените с бяло саламурено сирене или кашкавал. По желание може да добавите и шунка, която сте нарязали на кубчета.

  8. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Виж още