Салата с леща, сирене и маслини

Снимка: pixabay.com / Einladung_zum_Essen

Ако сравним лещата с модерната киноа, ще констатираме, че лещата има няколко безспорни предимства - съдържа три пъти повече фибри, два пъти повече протеини, повече витамин В и желязо. Освен това е и доста по-евтина, а и по-вкусна. 

  1. Сварете лещата в подсолена вода. Изцедете добре. Прехвърлете в подходяща купа.

  2. Обелете краставицата и лука. Нарежете ги в желаната от вас форма и големина. Същото направете и с доматите и чушката. Доматите може да замените с чери домати, а зрелия лук - с пресен лук. Изсипете всичко в купата. 

  3. Нарежете магданоза на ситно и го добавете в купата.

  4. В чаша или малко бурканче с капачка сложете зехтина, сока от лимон, меда, горицата и сол на вкус. Разбъркайте до получаването на еднородна смес. Овкусете салатата с готовия дресинг. 

  5. Разпределете салатата в чинии. Отгоре натрошете сиренето и завършете с маслините.

Виж още