Шницел по виенски

Лесна и изчистена рецепта за вкусно основно ястие, на което може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.
-
Месото нарязвате на стекове, като това количество месо трябва да е достатъчно за 4 стека. Тук е най-важният и тънък момент от рецептата за шницел по виенски, а именно начукването на месото. Поставете всеки стек между стреч фолио или пък просто в найлонова торбичка и начукайте с чук за месо, а ако нямате такъв - с дръжката на нов, или пък с дъното на стъклена бутилка. Получените тънки шницели посолете и поръсете с черен пипер.
-
В три разлини дълбоки чинии сложете брашното, разбитите яйца и галетата. В широк тиган сгорещете олиото. Всеки стек оваляйте първо с брашно, след това в разбитите яйца и после в галета. Накрая изпържете всеки шницел в сгорещената мазнина за около 1 ½ минута от всяка страна. Шницелите по виенски се приготвят наистина бързо, затова внимавайте да не ги прегорите.
-
Сервирайте шницелите по виенски горещи, като върху всеки шницел поставите бучка краве масло и резен лимон.
-
Рецепта и снимка: supichka.com