Шницел по виенски

Снимка: supichka.com

Лесна и изчистена рецепта за вкусно основно ястие, на което може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.

  1. Месото нарязвате на стекове, като това количество месо трябва да е достатъчно за 4 стека. Тук е най-важният и тънък момент от рецептата за шницел по виенски, а именно начукването на месото. Поставете всеки стек между стреч фолио или пък просто в найлонова торбичка и начукайте с чук за месо, а ако нямате такъв - с дръжката на нов, или пък с дъното на стъклена бутилка. Получените тънки шницели посолете и поръсете с черен пипер.

  2. В три разлини дълбоки чинии сложете брашното, разбитите яйца и галетата. В широк тиган сгорещете олиото. Всеки стек оваляйте първо с брашно, след това в разбитите яйца и после в галета. Накрая изпържете всеки шницел в сгорещената мазнина за около 1 ½ минута от всяка страна. Шницелите по виенски се приготвят наистина бързо, затова внимавайте да не ги прегорите.

  3. Сервирайте шницелите по виенски горещи, като върху всеки шницел поставите бучка краве масло и резен лимон.

  4. Рецепта и снимка: supichka.com

Виж още