Снимка: sallysbakingaddiction.com
Скариди на тиган с мед, соев сос и чесън

За любителите на морските дарове
-
Смесете меда, соевия сос, чесъна и джинджифила в средна купа и разбъркайте.
-
Поставете скаридите в кутия и изсипете половината от маринатата върху тях. Разклатете кутията, за да се разбърка сместа и оставете скаридите да се мариноват в хладилника за 15 - 20 минути.
-
Оставете останалата част от маринатата също в хладилника да се охлади.
-
Загрейте зехтина в тиган на средно висока температура. Поставете скаридите в тигана и ги гответе от едната страна около 45 секунди. След това ги обърнете и от другата страна.
-
Изсипете останалата част от маринатата в тигана и гответе още около 1 минута.
-
Сервирайте скаридите топли с гарнитура по избор - добро предложение е варен ориз и нарязан зелен лук.