Сладък хляб с ябълки

Следващата рецепта е нещо средно между сладък хляб, кекс и щрудел, подходяща както за закуска, така и за десерт.
-
В малка купа смесете кафявата захар с 1 чаена лъжичка канела.
-
В друга купа комбинирайте ябълки, които сте нарязали на кубета, с 1 чаена лъжичка канела, Разбърква, за да може ябълките да поемат от канелата.
-
tiphero.com
-
В трета купа сложете маслото и бялата захар и разбъркайте с миксер. Добавете едно по едно яйцата. Разбъркайте. Добавете ванилията и прясното мляко и отново разбъркайте.
-
Смесете брашното и содата и ги добавете към готовата смес. Разбъркайте добре.
-
В продълговата форма за кекс (30 или 35 см.), която сте намазали с мазнина, изсипете половината от тестото. След това поставете половината от ябълките, които пръсвате със сместа от кафява захар и канела. С помощта на лъжица разпределете равномерно ябълките. Повторете същата процедура с останалите половинки от трите кипи, като отново първо изсипвате тестово, върху което слагате ябълките, които на финала поръсвате с кафява захар и канела.
-
tiphero.com
-
Печете във фурна около 50-60 минути. Фурната трябва да е предварително загряна до 175 ° C.
-
Докато хлябът изстива, пригответе глазурата. В малка купа смесете пудрата захар с 1 супена лъжица прясно млякото. Смесете с миксера до гладко. Украсете изстиналия хляб.
-
tiphero.com
-
Ако не сте сигурни как да направите този сладък хляб с ябълки, вижте следващото видео.