Сладкиш "Агнеса"

Рецепта: Kulinaria.net. Снимкa: Nina Todorova Photography

Рецепта за сладкиш, който за повечето от нас е мил спомен от детството.

  1. В купа разбиваме маслото заедно с пудрата захар. Добавяме ванилията, орехите и брашното. Разбиваме добре.

  2. Отделно разбиваме белтъците на сняг и след това с помощта на лъжица внимателно ги прибавяме към останалата смес. Разбъркваме внимателно, защото сместа трябва да стане пухкава.

  3. Изсипваме сместа в тавичка, постлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 250 градуса фурна до златисто.

  4. През това време приготвяме заливката като в купа разбиваме добре жълтъците със захарта.

  5. След като сладкишът се изпече, спираме фурната.

  6. Намазваме сладкиша с глазурата, заглаждаме внимателно и го поставяме във фурната на най-ниска степен - да се "изсуши".

  7. След като сладкишът изстине, го нарязваме и сервираме.

  8. Рецепта: Kulinaria.net. Снимки: Nina Todorova Photography

Виж още