Сладкиш без глутен

Снимка: pixabay.com / claudia-mulder

Бърз, лесен и вкусен сладкиш, но най-важното - без глутен. 

  1. Счупете яйцата и разделете белтъка от жълтъка в две отделни купи.

  2. Разбийте с миксер белтъците до пухкав сняг - първоначално на средни обороти, а след това на бързи.

  3. Добавете към белтъците пудрата захар и отново разбийте с миксера. 

  4. В бялата смес изсипете и орехите, разбъркайте внимателно с шпатула и оставете настрана.

  5. В купата с жълтъците сложете мекото масло и разбийте с миксера до пухкава смес. Добавете какаото и отново разбийте.

  6. Изсипете внимателно 1/3 от сместа с какаото в купата с белтъците. Разбъркайте с шпатула. Повторете още два пъти същата процедура, докато получите еднородна смес. 

  7. Изсипете в подходяща малка кръгла или правоъгълна тавичка, най-добре в кръгла форма с падащо дъно - 18-20 см. в диаметър.

  8. Печете на 180 градуса до готовност.

  9. По желание може да поръсите с пудра захар. 

Виж още