Смокини с крема сирене и шоколад

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимкa: food52.com

Имат ли наистина добрите смокини нужда от сирене и шоколад? Не, разбира се! Но кой може да устои на сладък, секси плод, покрит с хрупкав черен шоколад и пълнен с тайна кремообразна смес? И ако това ви изкуши, ние ще сме свършили работата си! Добавете смокините към плато със сирена или ги сервирайте като десерт. За плънка обикновено кремообразно сирене върши работа, но смокините истински заблестяват в компанията на отлежали сирена!

  1. Измийте смокините и ги подсушете. С нож разрежете задната им част във формата на Х. Напълнете всяка с половин чаена лъжичка от кремообразното сирене.

  2. В малка купа от неръждаема стомана или огнеопорно стъкло натрошете шоколада и го разтопете на водна баня, като непрекъснато разбърквате.

  3. След като се уверите, че смокините са сухи, потопете всяка от тях в шоколада. Поръсете с ядките и оставете да изстинат.

  4. Сервирайте с бяло вино или розе!

Виж още