Смути с авокадо

Снимка: pixabay.com / anasegota

Авокадото се нарежда сред първите места в списъка на най-здравословните храни на планетата. Повечето плодове се състоят главно от въглехидрати, докато авокадото е с високо съдържание и на здравословни мазнини. То съдържа над 25 основни хранителни вещества, включително витамините А, B, C, E, и K, мед, желязо, фосфор, магнезий и калий. Поради тази причина, ежедневната консумация на авокадо може да ни помогне да се справим с редица здравословни проблеми, както и да балансираме хранителния си режим.

  1. Обелете авокадото и го поставете в блендера заедно със зеленолистните зеленчуци, плода и течността, избрана според желанието ви.

  2. Разбъркайте добре, поне една-две минути, докато получите гладка, хомогенна смес.

  3. Консистенцията на сместа е пухкава и гъста, ако искате можете да добавите още течност, за да изпиете смутито по-лесно.

  4. Въпреки че плодовете придават естествена сладост на смутито от авокадо, можете да го подсладите допълнително с малко стевия, мед или нерафинирана захар.

  5. Можете да добавите различни здравословни и хранителни съставки като: семена от чиа; сини сливи; протеин на прах; екстра върджин кокосово масло.

  6. Автор: Станимир Михов. За повече подобни материали посетете stanimirmihov.com.

Виж още