Сьомга на грил с вкусна гарнитура от авокадо

Снимка: thecookierookie.com

Прекрасна комбинация за вкусен обяд

  1. Нарежете сьомгата на четири парчета, намажете ги със зехтин и ги  овкусете с подправките - сол, кимион, червен пипер, чесън на прах, чили на прах, черен пипер.

  2. Сложете наложената риба в хладилника и я оставете да престои поне 30 минути. 

  3. За гарнитурата: в купа смесете нарязаното на парчета авокадо, ситно нарязания лук, ситно нарязания магданоз, сока от двата лайма, кориандъра и солта. Разбъркайте добре и оставете в хладилника да се охлади. 

  4. Поставете парчетата сьомга на предварително загрят грил около 10 минути или докато се приготвят по вкуса ви. 

  5. Сервирайте в чиния, като върху всяко парче сьомга поставите от гарнитурата.

Виж още