Спагети със зеленчукова заливка

Собствена снимка

Спагети с доматено-зеленчуково-гъбена заливка.

  1. Сред листата има три вида цвекло и два вида листно зеле. Разнообразието радва окото!
  2. Собствена снимка

  3. Спагетите сварявам в тенджерата под налягане, а това отнема не повече от 10 минути след пускането на котлона.

  4. Собствена снимка

  5. През това време пасирам доматите и ги слагам да се задушават с нарязаният лук и дръжките на зеленослитните. Когато малко поомекне лукът, добавям тиквичката, нарязана на кубчета.

  6. Собствена снимка

  7. След тиквичката добавям гъбите и в последния момент – нарязаните листа, босилека (който не нарязвам, а оставям на стръкове и изваждам преди сервиране) и чесъна. Добавям изцедените спагети и оставям на изгасен котлон да поемат от заливката.

  8. Собствена снимка

  9. Сервирам и заливам със зехтин и ситно нарязан босилек.
  10. Собствена снимка

Виж още