Супа леща с вкусни подправки

Снимка: cookieandkate.com

Леща, зеленчуци и подправки в страхотна комбинация

  1. Загрейте зехтина на средна температура в голяма тенджера.

  2. Добавете нарязаните лук и моркови и гответе около 5 минути, като често разбърквате.

  3. Добавете смлените скилидки чесън, кимиона, кърито и мащерката. Разбърквайте около 1 минута, за да се смесят ароматите. 

  4. Изсипете изцедените нарязани на кубчета домати и гответе за още няколко минути, като често разбърквате.

  5. Добавете лещата, зеленчуковия бульон и водата. Овкусете със сол, люспи от червен пипер и прясно смлян черен пипер. Увеличете температурата и оставете да заври. След това намалете котлона, сложете капак на тенджерата и гответе около 30 минути.

  6. Към готовата супа от леща добавете изцеден сок от половин лимон и разбъркайте. 

  7. Ако е необходимо добавете още сол и черен пипер на вкус и сервирайте. 

Виж още