Супа с пиле, бекон, бира и чедър

Снимка: theslowroasteditalian.com

Интересна рецепта за нестандартна супа

  1. Загрейте тенджера на средно висока температура и поставете вътре нарязания на парчета бекон. Гответе около 5 минути, като често разбърквате.

  2. Междувременно нарежете пилешкото месо на хапки. 

  3. Извадете готовия бекон от тенджерата и го оставете настрани. В мазнината от него сложете парчетата пилешко месо и поръсете с щипка сол. Гответе около 15 минути или докато е напълно готово за консумация. Отделете и него при бекона. 

  4. В същата тенджера поставете парчето масло и разбърквайте, докато се разстопи. 

  5. Добавете брашното и подправките и гответе около минута, като постоянно разбърквате. 

  6. Добавете бирата и често разбърквайте в продължение на 2 минути. Добавете пилешкия бульон, прясното мляко и течната готварска сметана, разбъркайте добре и намалете котлона на средна температура. 

  7. Бавно добавете настърганото сирене чедър, защото в противен случай ще стане на бучки. Разбъркайте до получаването на гладка смес. Добавете сос Уорчестър и върнете готовите пиле и бекон в тенджерата. Разбъркайте.

  8. Оставете да къкри за няколко минути, като отново често разбърквате.

  9. Гарнирайте с крутони и сервирайте.

Виж още