Супите на баба – телешко варено

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимка: wikimedia.org

Една от емблематичните бабини супи е телешкото варено. Хранителна и вкусна, тя ни е любима, когато искаме да се насладим на нещо питателно и не много трудно за приготвяне. Разбира се доверяваме се на бабината рецепта и приготвяме телешко варено в няколко прости стъпки.

  1. Сварете месото за около час и половина на среден котлон, единствено във вода. Не добавяйте сол, преди да се свари, защото тя стяга месото.

  2. След като телешкото е сварено, обелените и нарязани на едро картофи, моркови, целина и лук се прибавят към супата. Добавят се и нарязаните на кубчета домати и мазнината и се варят още около половин час.

  3. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Сервира се топла с няколко капки лимон.

Виж още