"Суши" с тиквички

личен архив

Кухнята е мястото, на което може да експериментирате и да развихрите фантазията си. Ето едно предложение за зеленчуково суши с ориз.

  1. Тиквичките се обелват и се нарязват на ленти по дължина

  2. Запичат се на грил-тиган и се овкусяват със сол и пипер

  3. Оризът се измива и оцежда от водата

  4. В тавичка със сгорещено олио се добавят лук, морков, чушка, грах и се задушават докато омекнат

  5. Добава се ориза и се разбърква докато стане прозрачен, след което се добавят 3 ч ч вода

  6. Оставя се за 10 мин да ври на силен огън, след което се намалява на среден. Когато е почти готов се снема от котлона и се оставя похлупен с капак за около 10-15 минути, докато поеме цялата вода и се задуши

  7. Изстиналия ориз се завива в тиквените лентички в стегнати рулца. 

  8. Декорира се с листа от мента и див лук

Виж още