Свински хапки с ориз и зеленчущи

Снимка: Ваня Асенова / MyFood.bg

Прекрасно ястие за привържениците на свинското месо

  1. В тенджера под налягане сложете 3 с.л. зехтин и нарязаната на хапки свинска плешка. Запържете месото в продължение на 10 минути, без да затваряте тенджерата с капака. Добавете черния пипер, кимиона и вода, която да достигне нивото на месото. Затворете капака и задушавайте около 1 час на ниска температура. 

  2. В отделна тенджера добавете останалите 3 с.л. зехтин и нарязаните чушки и морков. Задушете ги в мазнината на висока температура в продължение на 15 минути (докато омекнат) и изключете котлона. 

  3. Към тях добавете задушеното свинско месо и предварително сварения ориз (1:3 - 1 ч.ч. ориз и 3 ч.ч. вода). Овкусете със сол, разбъркайте и оставете известно време да се смесят вкусовете.

  4. Сервирайте ястието топло, като по желание може да гарнирате със сос барбекю или соев сос.

Виж още