Свински руладини със спанак и червени боровинки

Ароматни руладини със спанак , червени боровинки и кашкавал

  1. Нарежете бон филето на парчета дебели около 1 см  и ги начукайте да станат тънки и ги подправете с черен пипер и сол на вкус. Бланширайте спанака за 2-3 мин , в подсолена вода и после го измийте под течаща студена вода. Завийте всяко филенце на руло като сложете спанак, червени боровинки и 20 гр, кашкавал във всяко филе и забодете с клечки за зъби от двете страни, за да не изпадне плънката. В тиган разтопете маслото с риган и запечатайте от всички страни руладини. В тавичка наредете всички руладини и ги полейте с маслото , което е останало в тигана +вино+ пилешки бульон и запечете на 200 гр, за 20 мин , като на всеки 5 мин обрръщате руладините и ги поливате със сосчето.

Виж още