Свински такос

Alvin Zhou

Ако обичате мексиканската кухня, то 100% ви гарантирам, че ще се влюбите в тази рецепта за такос със свинско. 

  1. Нарежете свинското на парчета, дебели около 1 сантиметър. Прехвърлете месото в голяма купа.

  2. В друга купа комбинирайте ачиотето, чилито, чесъна, ригана, кимона, солта, черния пипер, оцета и сока от ананас. Разбъркайте добре, за да получите смес, в която няма бучки.

  3. Излейте маринатата върху свинското месо. Разбъркайте добре, като се уверите, че сосът е покрил всички страни на нарязаните парчета. Покрийте купата с фолио и я оставете минимум 2 часа в хладилника. Ако искате маринатата максимално да подейства, то купата с месото трябва да престои в хладилника цяло едно денонощие. 

  4. Обеленият ананас нарежете на две (или четири) дебели парчета. В средата на тава, постлана с хартия или фолио за печене, поставете едното парче ананас. Вземете дървен шиш и го набучете в средата на ананаса. Извадете месото от хладилника, започнете да наслоявате парче по парче върху шиша. На финала (в горната част на шиша) сложете другото парче ананас. 

  5. Загрейте фурната на 180 ° C. Печете за около час и половина, докато месото леко се обгори и стане наситено червено. 

  6. Оставете месото да изстине около 10 минути. Нарежете го на дребни и тънки парчета. Изпеченият ананас също нарежете на парчета. Вземете царевичните питки и започнете да правите вашия такос, слагайки във всяка питка 2 лъжици месо, няколко парчета ананас, поръсени с лук и щипка коринадър, завършете с 1 лъжица салса (салата). 

  7. Ако не сте сигурни как да направите този вкусен свински такос, вижте следващото видео. 

Виж още