Свинско месо на скара с грах, мента и лайм

Снимка: countryliving.com

Прекрасно ястие за почитателите на свинското месо.

  1. Предварително загрейте скарата до средно висока температура. 

  2. Разтопете маслото в тенджера на средна температура. Добавете граха и гответе около 6 - 8 минути, като често разбърквате. Прибавете нарязаната прясна мента и сока от лайм и отново разбъркайте. Добавете сол и черен пипер.

  3. Овкусете свинските пържоли с кимион, сол и черен пипер. Сложете ги върху скарата и печете от всяка страна до приготвянето им по ваш вкус. 

  4. Намажете филиите хляб от двете страни със зехтин. Сложете ги върху скарата докато станат хрупкави, около 1 минута на страна.

  5. Сервирайте готовото месо с гарнитурата от грах и поръсете с пармезан. Добавете и хрупкавия хляб.

Виж още