Свинско месо с вкус на мащерка и лимон

Снимка: 12tomatoes.com

Прекрасно ястие със свинско месо

  1. В малка купа смесете брашното, чесъна на прах, солта и черния пипер и старателно оваляйте пържолите в сухата смес. 

  2. Загрейте половината масло (15 г) в голям тиган на средно висока температура.

  3. След като маслото се сгорещи, добавете свинските пържоли и гответе до зачервяване и от двете страни (по 6-7 минути от всяка страна).

  4. Премахванете месото от котлона и го покрийте, за да остане топло.

  5. В горещия тиган сипете виното, лимоновия сок и настърганата кора от един лимон, смляните скилидки чесън, мащерката, сол и черен пипер и често разбърквайте. След минута добавете останалото масло и течната сметана и отново разбъркайте. 

  6. Върнете свинските пържоли в тигана и намалете на ниска температура. Оставете да къкри за 15-20 минути. 

  7. Сервирайте ястието топло.

Виж още