Свинско месо с вкус на мащерка и лимон

Прекрасно ястие със свинско месо
-
В малка купа смесете брашното, чесъна на прах, солта и черния пипер и старателно оваляйте пържолите в сухата смес.
-
Загрейте половината масло (15 г) в голям тиган на средно висока температура.
-
След като маслото се сгорещи, добавете свинските пържоли и гответе до зачервяване и от двете страни (по 6-7 минути от всяка страна).
-
Премахванете месото от котлона и го покрийте, за да остане топло.
-
В горещия тиган сипете виното, лимоновия сок и настърганата кора от един лимон, смляните скилидки чесън, мащерката, сол и черен пипер и често разбърквайте. След минута добавете останалото масло и течната сметана и отново разбъркайте.
-
Върнете свинските пържоли в тигана и намалете на ниска температура. Оставете да къкри за 15-20 минути.
-
Сервирайте ястието топло.