Свинско с пикантен сос

Снимка: pixabay.com/sharonang

Свинско месо по китайски.

  1. Нарежете свинското месо на малки парчета. Овкусете с черен пипер и сол. Залейте свинското с чаша коняк. Разбъркайте добре и оставете месото така да престои поне два часа. 

  2. Извадете парчетата месо, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в силно нагорещена мазнина (по оригинална рецепта се пържи във фъстъчено масло). Разпределете ги на порции в отделни чинии. 

  3. Нарежете всички зеленчуци на дребно и ги запържете в мазнина (по оригинална рецепта се пържи в две супени лъжици свинска мас). След като зеленчуците омекнат достатъчно, добавете една чаша вода, лъжица оцет и три лъжици кетчуп. Задушете докато зеленчуците станат готови. 

  4. С получения сос залейте свинското месо и сервирайте с чаша червено вино.

Виж още