Телешко месо върху канапе от рукола и горски плодове

Снимка: sweetpeasandsaffron.com

Интересно предложение за почитателите на нестандартните комбинации

  1. Загрейте маслото в тиган на висока температура. Изчакайте, докато се сгорещи.

  2. Сложете пържолите в тигана на силен огън за 30 секунди, като ги обърнете и от двете страни, за да се "запечатат". После намалете котлона на слаб огън и гответе около 3 минути на страна. (Добре е предварително да сте наложили телешкото месо в марината от соев сос, зехтин, бял пипер, лимонов сок, чесън, черен пипер. По възможност ги оставете да престоят така една нощ).

  3. Прехвърлете готовите пържоли в чиния и ги оставете в продължение на 5 минути, преди да ги нарежете на ленти.

  4. Докато месото "почива", пригответе салатата - в голяма купа комбинирайте руколата, малините, боровинките, ягодите, натрошеното сирене и бадемите. 

  5. Смесете и съставките за дресинга - балсамовия оцет, зехтина, захарта, горчицата и солта и разбъркайте. 

  6. Залейте салатата с дресинга и добре разбъркайте. 

  7. Разделете салатата в 4 чинии и отгоре поставете нарязаното телешко месо. 

Виж още